När ska vi skicka ut inbjudningarna? Måste man ha Save the Date-kort?


En vanlig fråga i bröllopsforum är när man ska skicka ut inbjudningarna och i vissa fall Save the date-kort. Save the date-kort kan vara smart att skicka ut om ni planerar bröllop under vanliga semestertider och vill att ni ska finnas med i släkt och vänners kalender långt fram så de inte bokar in resor just då. Det kan ju också vara en idé att skicka ut för att informera om er förlovning om bröllopet ligger långt fram i tiden. Vill ni använda en bild på er till Save the Date-korten så går det bra att använda en bild från provfotograferingen jag erbjuder mina kunder.


Själva inbudan till bröllopet skickas traditionellt ut 2-4 månader före bröllopet men här gäller det lite att ha koll på era avtal för allt där antalet gäster är avgörande. Ni får kanske ändra antalet gäster fram till 4 veckor före vigseln till middagen och då gäller det ju att ha hunnit få OSA från alla gäster. Så titta på er bröllopsplanering när antalet gäster måste vara spikade. Sätt OSA ytterligare 2 veckor tidigare (ni kommer behöva påminna vissa!). Inbjudan skickar ni 6-8 veckor före OSA. 


Hur ni väljer att inbjudan ska se ut speglar er idé om bröllopet. Kommer det vara ett bohemiskt och rustikt bröllop i lada eller elegant smoking-bröllop på en herrgård? Se till att stilen på korten ger en känsla av vart ni är på väg!


Här har jag samlat några gratismallar ni kan använda för Save the date och inbjudan